Vragen en antwoorden reisadviezen

Vragen en antwoorden reisadviezen

Laatste update: 24-03-2023

De Nederlandse overheid heeft de laatste corona-adviezen, (zelf-)test- en isolatieadvies, laten vervallen. Wat betekent dit voor jouw reis- en/of annuleringsverzekering? 

Voor reizen in Nederland betekent dit, dat alleen het besmet zijn met coronavirus, of het hebben van lichte klachten geen gedekte redenen zijn voor de annuleringsverzekering.  

Voor reizen buiten Nederland adviseren wij altijd om de instructies van lokale autoriteiten én het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. Hier vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in jouw vakantiegebied. Tot slot adviseren we je om contact te houden met je reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij over eventuele wijzigingen in jouw reis. 

  • Ga je naar een gebied met een groen, geel of oranje reisadvies? Dan biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waar je normaal ook voor verzekerd bent. Dat geldt ook voor aanvullende dekkingen. 
  • Ga je naar een gebied met een rood reisadvies? Dan kun je geen beroep doen op de reisverzekering. 
  • Geldt er in het land waar je heen reist een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd. 
  • Raak je in het buitenland besmet met virus (bijv. corona) en word je hierdoor ziek? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Anker Alarmcentrale via telefoonnummer: +3150 520 99 96. Die kan je verder helpen. 
  • Worden tijdens de vakantie de grenzen toch opnieuw gesloten i.v.m. met het coronavirus, en moet je langer op je reisbestemming blijven? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten alleen verzekerd als je niet tijdig het land kon verlaten. 

Annuleringsverzekering

  • Wil je de reis annuleren? Dan hangt het er vanaf wat voor type reis je geboekt hebt, wat je reden van annuleren is en wanneer je geboekt hebt, of er dekking is. Een negatief reisadvies is geen verzekerde gebeurtenis. Als je een samengestelde reis hebt geboekt, kan het zijn dat onderdelen van de reis wel verzekerd zijn, mits er op het moment van boeken geen negatief reisadvies was. Neem eerst contact op met de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt en bespreek de mogelijkheden. Neem eventueel daarna contact op met je adviseur om te kijken wat je mogelijkheden zijn. 
  • Heb je zelf geen corona maar wil je je vakantie toch annuleren omdat je bang bent om het te krijgen op vakantie, terwijl het land van bestemming geen negatief reisadvies heeft? Dan biedt de annuleringsverzekering geen dekking. 
  • Ben je niet of niet volledig gevaccineerd en je wordt daarom geweigerd in het land van bestemming? Dan biedt de annuleringsverzekering geen dekking. 
  • Raak je besmet met corona vlak voor vertrek? Neem dan contact op met je adviseur om te kijken of je een beroep kan doen op je annuleringsverzekering. 
© Anker Insurance 2023