Veelgestelde vragen Reizen en drukte Schiphol

Reizen en drukte Schiphol

Laatste update: 12-07-2022

1. Door ongewone drukte op het vliegveld mis ik mijn heenvlucht. Hierdoor kan ik niet op mijn bestemming aankomen. Heb ik hiervoor dekking vanuit mijn annuleringsverzekering?

Hiervoor is geen dekking op de annuleringsverzekering. Zorg dat je op tijd aanwezig bent op het vliegveld en check je vluchtinformatie. Volg hierbij de instructies van je luchtvaartmaatschappij of touroperator. Indien mogelijk, check vooraf in. Dat scheelt weer een wachtrij. 

2. Door ongewone drukte mis ik mijn heenvlucht, waardoor ik via een latere vlucht enkele dagen later arriveer op mijn bestemming. Krijg ik de kosten van mijn niet genoten vakantiedagen bij aankomstvertraging vergoed via mijn reisverzekering?

Heb je de annuleringsdekking aanvullend afgesloten op je reisverzekering? En heb je op weg naar de eerste reisbestemming een vertraging van minimaal 8 uur? Afhankelijk van het aantal uren vertraging, heb je recht op een vergoeding voor compensatie van één dag tot drie dagen. Dit berekenen wij op basis van de reissom per dag. Voorwaarde is dat de geboekte reis minimaal 4 dagen duurt. Reis je met een reisorganisatie? Neem eerst contact op met je eigen reisorganisatie en check wat zij voor je kunnen doen.

3. Door ongewone drukte op het vliegveld mis ik mijn terugvlucht, waardoor ik langer op mijn bestemming moet blijven. Heb ik dekking voor de extra reis- en verblijfkosten voor de dagen die ik langer moet blijven door het missen van mijn terugvlucht?

Drukte op het vliegveld is geen geldige reden voor dekking op je reisverzekering. Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. Reis je via een reisorganisatie, kijk wat zij voor je kunnen betekenen.

4. Door bagageleveringsproblemen is mijn bagage niet op tijd aangekomen op mijn bestemming. Hierdoor moet ik vervangende kleding en toiletartikelen aanschaffen. Krijg ik deze vergoed vanuit mijn reisverzekering?

Bij vermiste bagage wordt onder de reisverzekering een vergoeding gegeven om de hoogstnoodzakelijke spullen aan te schaffen. Voor de exacte dekking kun je het beste de voorwaarden checken bij je adviseur.

5. Mijn vlucht wordt kort voor vertrek afgezegd door mijn luchtvaartmaatschappij. Wat kan ik doen om de kosten terug te krijgen?

Bij annulering van de vlucht door de luchtvaartmaatschappij, heb je recht op een vervangende vlucht. Wanneer die, door drukte, niet wordt aangeboden heb je recht op teruggave van het bedrag van de vlucht. Maakt deze vlucht deel uit van een pakketreis dan zal de touroperator ook een passend alternatief moeten bieden voor je verblijf en de andere onderdelen binnen de reisovereenkomst (autohuur, excursies, etc.).

Voor meer informatie zie ook de website van de Rijksoverheid.

© Anker Insurance 2023